sâmbătă, 1 august 2009

Salata italiana de vinete(Reteta De Post)


Salata italiana de vinete

Ingrediente pentru salata italiana de vinete:

1-2 vinete
2-3 rosii
2 ardei grasi
1-2 dovlecei mici
100 g ciuperci albe
ulei pentru prajit, ulei de masline, otet balsamic, sare, busuioc
optional: 1 catel de usturoi

Prepararea retetei:
Vintele se spala, se taie felii de 1 cm grosime, se presara cu sare si se lasa sa stea 15 minute. Apoi se spala cu apa, se storc si se calesc 1 minut in ulei, pe fiecare parte. Rosiile se oparesc sau se pun cateva minute pe gratar si se curata de coaja, apoi se taie rondele. Ardeii se coc si se curata de coaja si de seminte, apoi se rup fasii. Dovleceii si ciupercile se taie felii si se prajesc putin pe fiecare parte, sau se tin cateva minute pe gratar.
Vinetele si restul legumelor se pun intr-un castron de salata, se adauga sare, otet balsamic si sare. Salata italiana de vinete se serveste rece, presarata cu frunze de busuioc, tocate. Optional, in uleiul de masline pe care il punem la salata italiana de vinete, se poate strivi 1-2 catei de usturoi, pentru aroma.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

0 comentarii:

Retete Culinare   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP