marți, 2 februarie 2010

Spaghette / Penne Carbonara(Reteta Originala)

http://cucinone.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/05/lazio_spaghetti_alla_carbonara1.jpg

Ingrediente:

Pentru 4 persoane:

4-500 g pasta (de preferat spaghetti),
2 galbenusuri,
1 albus,
250-300 g Bacon sau costita afumata
½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica),
1 ceapa
sare,
piper.

Mod de preparare:

Baconul (Costita afumata) si ceapa se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei extravirgin de masline, intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj - daca nu devin rascoapte).
(Sfat:-pentru a verifica daca spaghetele sunt destul de bine fierte trebuie sa luam o spagheta in mana , o rupem si daca in centrul spaghetei vedem un punct alb atunci spaghetele sunt gata.)



Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, si se pun cu restul de ingrediente unde sa prajit ceapa si baconul, se trage la tigae cam 10 - 15 secunde dupa care se monteaza in farfurie, ca decor putem presara parmigiano peste toata farfuria.

marți, 19 ianuarie 2010

Paste Cu Ton (Penne)


Ingredientele retetei culinare:

- 1 cutie ton

- 2 catei usturoi

- putin ulei de masline

- 200gr paste

- sare

- piper

- ardei iute

- patrunjel

- cateva rosii sau 1 pahar suc de rosii

- 2 linguri vin alb sec



Modul de preparare a retetei culinare:

Se face sosul astfel: intr-o tigaie se pune uleiul cu usturoiul tocat, dupa care se pun tonul, sucul de rosii, vinul, sarea si piperul. Se lasa la fiert, sa scada putin. Se pune un pic de sos intr-un castron, dupa care se pun pastele fierte si scurse (pastele nu trebuie fierte complet, ele trebuie sa ramana putin tari), iar deasupra lor se pun restul de suc, patrunjelul tocat si ardeiul iute tocat (atat cat iti place de iute).

marți, 12 ianuarie 2010

Pui chinezesc cu miere

http://www.coolinaria.ro/images/retete/276/276_b1.jpg

Ingrediente pentru prepararea puiului:
- 1 piept de pui taiat in cubulete
- ulei pentru prajit

Ingrediente pentru peparare aluatului:
- 4 linguri de amidon
- 1/4 cana de faina (32 gr)
- 1 ligurita praf de copt
- 1/2 cana apa (125 ml)
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou intreg + 1 albus

Ingrediente pentru prepararea sosului:
- 3 linguri cu varf de miere
- 1 1/2 lingura de ulei
- 2 linguri de ghimbir proaspat macinat (1 lingura daca e ghimbir uscat)
- 2 linguri de praf de usturoi
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de otet de orez (daca nu gasiti, folositi otet simplu)
- 1/2 cana apa
- 1 lingurita de amidon amestecata cu 1 lingurita de apa

Amestecati toate ingredientele pentru aluat si veti obtine un sos cu o consistenta apropiata celei pentru clatite. Puneti vasul in frigider cca. 30 de minute. Incingeti apoi intr-o tigaie uleiul pentru prajit, treceti bucatile de pui prin aluat, astfel incat fiecare bucata sa fie bine acoperita si apoi prajiti-le in ulei incins.

Bucatelele de pui trebuie sa fie rumene pe toate partile inainte de a le scoate pe un servetel. Pastrati puiul la cald pana pregatiti sosul. Incalziti uleiul in tigaie, fara a-l lasa sa se incinga. Adaugati ghimbirul si usturoiul, amestecati-le bine cu uleiul caldut si lasati-le sa se caleasca impreuna 30 de secunde, amestecand in continuu, focul trebuie sa fie mic.

Puneti sarea, 3 linguri de miere de albine si adagati-le in tigaie, puneti si otetul si apa. Omogenizati bine sosul, trageti tigaia de pe foc si adaugati amidonul amestecat cu apa. Amestecati bine si puneti din nou tigaia pe foc,cca. 2 min, la foc mic, pana cand sosul capata consistenta. Asezati puiul prajit intr-un vas mai adanc si turnati sosul caldut peste pui. Amestecati bine, pentru ca fiecare bucata de pui trebuie sa fie acoperita de sos. Garnisim cu susan si amestecam din nou.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

luni, 10 august 2009

Friptura de Vita In Sos de Vin


Ingrediente Pentru Friptura de Vita In Sos de Vin:

-600g. carne macra de vita,
-50 ml.vin alb sec,
-1 ceapa potrivita,
-200 ml.supa clara(in care a fiert carnea),
-1 radacina de patrunjel,
-1 telina mare,
-250g. ciuperci(champignon),
-1 lingura de faina,
-20g. de unt,
-1 lingura suc de lamaie,
-sare si condimente(dupa gust)
-verdeata pentru decor


Modul de Preparare Pentru Friptura de Vita In Sos de Vin:



Carnea de vita se curata si se fierbe bine, apoi se taie felii subtiri.Sosul se prepara astfel:- se curata si se taie marunt ceapa si se inabusa in putin ulei(de preferat de masline), se stinge cu supa de vita, se adauga radacina de patrunjel si telina, curatate si taiate fasii, impreuna cu ciupercile care sunt bine spalate si taiate felii. Se fierbe totul la foc mic, intr-un vas acoperit, timp de cca. 45 de minute. Apoi se adauga vinul alb(de preferat sec), sarea si se aduce din nou la fierbere.

Faina si untul se amesteca intr-un vas si se vor adauga in portii mici la sos, amestecand continuu, se mai lasa la fiert cca. 10 minute. La sfarsit, se adauga sucul de lamaie, piperul macinat(rosu si alb).Se trece sosul prin sita, se mai da o data in clocot, apoim se adauga taiata marunt.



Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

miercuri, 5 august 2009

Friptura de Vita


Ingrediente Pentru Friptura de Vita:

-un kg carne de vita
-2-3 linguri ulei
-2 cepe
-un morcov
-3-4 catei de usturoi
-200 ml. vin alb
-o foaie de dafin
-cimbru
-sare si piper(dupa gust)

Modul de Preparare Pentru Friptura de Vita:


Carnea se spala, se curata de toata pielita si se leaga cu o sfoara astfel incat sa capete o forma de salam. Carnea se pune intr-o cratita cu ulei incins si se rumeneste bine pe toate partile. Se adauga doua cepe intregi (curatate), un morcov feliat, dafin, piper, usturoi, cimbru si se toarna apa cat sa se acopere carnea. Se pune sa fiarba la foc mic cu cratita acoperita, cand zeama a scazut si carnea a fiert bine, se scoate cratita si se tine la cald. Se pune cimbrul si dafinul, Se adauga in sosul din cratita vinul si se lasa sa mai dea odata in fiert. Friptura se scoate pe un platou, se indeparteaza sfoara, carnea se taie felii si se toarna sosul deasupra.



Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

Friptura de Iepure


Ingrediente Pentru Friptura de Iepure:

-un iepure(mediu)
-11-12 catei de usturoi
-7-8 felii de kaiser
-150 ml. pahar de vin rosu
-sare si piper(dupa gust)
-2-3 foi de dafin
-7 linguri de ulei






Modul De Preparare Pentru Friptura de Iepure:


Iepurele se curata si i se fac "buzunarase" cu un cutin bine ascutit in care se introduc cateii intregi de usturoi.
„Buzunarasele” se fac la o departare de aproximativ 2-3 cm. unul de celalalt.

Punem Iepurele impanat intr-o tava mai inalta. Punem si putina apa, turnam paharul de vin rosu, adaugam sarea si piperul (dupa gust), mai punem cateva boabele de ienibahar(in cazul in care avem), punem 2-3 foi de dafin si uleiul.
Bagam tava la cuptorul incalzit ulterior la foc mic, acoperita cu o folie de luminiu.
Se verifica iepurele din cand in cand iar cand este indeajuns de bine rumenit scoatem cratita din cuptor, indepartam folia de aluminiu si reintroducem friptura in cuptor pentru inca 15 minute(pentru ca iepurele sa prinda o crusta aurie) dar de aceasta data la foc mai mare.
Friptura de iepure se poate servii cu cartofi copti.



Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

Friptura De Porc


Ingrediente Pentru Friptura De Porc:

-1.200kg cotlet
-3-4 linguri ulei
-2 cepe
-3 morcovi
-3-4 cateii usturoi
-5 ciuperci
-sare si piper(dupa gust)






Modul de Preparare Pentru Friptura De Porc:

Carnea de porc se spala(de preferat in apa rece), se scurge bine, se sareaza si se pune intr-o tava cu ulei si putina apa. Ceapa, morcovii, ciupercile si usturoiul se curata, se taie marunt si se pun in tava peste carne (pentru o aroma deosebita se pot baga catei de usturoi in carne, facand o gaura cu cutitul). Tava cu toate mirodenile si carne se itroduce la cuptor. Cand carnea este gata,se scoate tava din cuptor, se taie carnea in felii subtiri si se pune intr-o cratita. Zarzavatul de la friptura se trece prin sita, iar sosul obtinut se toarna peste friptura si se lasa la fiert cca. 10 min la foc mic. Cand este gata se pune pe o farfurie si se decoreaza cu salata verde si masline.
Friptura de porc se poate manca cu mamaliguta fierbinte.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

Tocanita de Porc


Ingrediente Pentru Tocanita de Porc:

-800 gr. carne de porc
-castraveţi murati
-2 gogoşari murati
-2 cepe mari
-1 morcov
-500 g rosii
-sare si piper(dupa gust)
-marar
-cimbru



Modul de Preparare Pentru Tocanita de Porc
:

Se curata ceapa, se spala şi se toaca marunt (julien). Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune pe o farfurie. Carnea se spala si se taie in felii subtiri. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga carnea pentru a se prajii. Se lasa pana este indeajuns de rumenita si se intoarce pe cealalta parte, cand carnea sa prajit o scoatem si o aseazam pe o farfurie. Punem ceapa in tigaie, peste care adaugam morcovul si le lasam la calit, peste ele se adauga rosiile spalate si curatate de pielita, pasate si putina apa. Se condimenteaza cu sare si piper iar cand sosul incepe sa scada, se adauga carnea care a fost taiata felii, castravetii taiati felii si gogosarii. Se lasa sa fiarba pana cand s-au inmuiat legumele si carnea, se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga mararul tocat marunt (dupa gust se poate pune cimbru in loc de marar).
Tocanita de Porc se serveste cu mamaliguta fierbinte.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

marți, 4 august 2009

Ciorba De Porc


Ingrediente Pentru Ciorba De Porc:
-1/2 kg piept de porc
-2 morcovi
-1/2 telina
-2 cepe
-2 cartofi
-2 bulion
-1/2 l zeama de varza
-sare si piper (dupa gust)
-un ou
-o legatura patrunjel.


Modul de Preparare Pentru Ciorba De Porc:

Se pune carnea la foc in apa cu sare. Se lasa sa dea un clocot si apoi se arunca apa si spala carnea cu apa rece. Se pune din nou la fiert in 4 l de apa rece si se lasa 40-45 de minute. Se curata morcovii, telina si ceapa si toaca-le marunt. Se curata si spala cartofii si apoi se taie in cuburi. Cand carnea este aproape fiarta, pun toate legumele, pasta de rosii si potriveste de gust cu sare. Dupa ce legumele au fiert, se adauga zeama de varza. Se bate un ou cu putina sare si se pune in ciorba si se amesteca.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

Ficatei de Pui


Ingrediente Pentru Ficatei de Pui:

-1 ceapa mare
-2-3 linguri ulei
-500 g ficatei de pui
-100 ml vin(de preferat alb)
-150 ml smantana
-1 lingura faina
-sare, piper(dupa gust)
-patrunje verde







Modul de Preparare Pentru Ficatei de Pui;


Se taie ceapa marunt(julien) se pune la calit in ulei (de preferat ulei de masline).
Cand ceapa este indeajuns de calita adaug ficateii de pui spalati si scursi bine de apa. Se acopera cratita cu un capac si se lasa la innabusit la foc mic.
Cand ficateii sunt aproape gata, se adauga vinul si se lasa 3 minute sa fiarba, apoi se adauga smantana amestecata cu faina. Se condimenteaza cu sare, piper si se ia de pe foc. Patrunjelul verde se adauga pentru decor
Se serveste cu mamaliguta fierbinte.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

Retete Culinare   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP