marți, 2 februarie 2010

Spaghette / Penne Carbonara(Reteta Originala)

http://cucinone.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/05/lazio_spaghetti_alla_carbonara1.jpg

Ingrediente:

Pentru 4 persoane:

4-500 g pasta (de preferat spaghetti),
2 galbenusuri,
1 albus,
250-300 g Bacon sau costita afumata
½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica),
1 ceapa
sare,
piper.

Mod de preparare:

Baconul (Costita afumata) si ceapa se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei extravirgin de masline, intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj - daca nu devin rascoapte).
(Sfat:-pentru a verifica daca spaghetele sunt destul de bine fierte trebuie sa luam o spagheta in mana , o rupem si daca in centrul spaghetei vedem un punct alb atunci spaghetele sunt gata.)



Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, si se pun cu restul de ingrediente unde sa prajit ceapa si baconul, se trage la tigae cam 10 - 15 secunde dupa care se monteaza in farfurie, ca decor putem presara parmigiano peste toata farfuria.

marți, 19 ianuarie 2010

Paste Cu Ton (Penne)


Ingredientele retetei culinare:

- 1 cutie ton

- 2 catei usturoi

- putin ulei de masline

- 200gr paste

- sare

- piper

- ardei iute

- patrunjel

- cateva rosii sau 1 pahar suc de rosii

- 2 linguri vin alb sec



Modul de preparare a retetei culinare:

Se face sosul astfel: intr-o tigaie se pune uleiul cu usturoiul tocat, dupa care se pun tonul, sucul de rosii, vinul, sarea si piperul. Se lasa la fiert, sa scada putin. Se pune un pic de sos intr-un castron, dupa care se pun pastele fierte si scurse (pastele nu trebuie fierte complet, ele trebuie sa ramana putin tari), iar deasupra lor se pun restul de suc, patrunjelul tocat si ardeiul iute tocat (atat cat iti place de iute).

marți, 12 ianuarie 2010

Pui chinezesc cu miere

http://www.coolinaria.ro/images/retete/276/276_b1.jpg

Ingrediente pentru prepararea puiului:
- 1 piept de pui taiat in cubulete
- ulei pentru prajit

Ingrediente pentru peparare aluatului:
- 4 linguri de amidon
- 1/4 cana de faina (32 gr)
- 1 ligurita praf de copt
- 1/2 cana apa (125 ml)
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou intreg + 1 albus

Ingrediente pentru prepararea sosului:
- 3 linguri cu varf de miere
- 1 1/2 lingura de ulei
- 2 linguri de ghimbir proaspat macinat (1 lingura daca e ghimbir uscat)
- 2 linguri de praf de usturoi
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de otet de orez (daca nu gasiti, folositi otet simplu)
- 1/2 cana apa
- 1 lingurita de amidon amestecata cu 1 lingurita de apa

Amestecati toate ingredientele pentru aluat si veti obtine un sos cu o consistenta apropiata celei pentru clatite. Puneti vasul in frigider cca. 30 de minute. Incingeti apoi intr-o tigaie uleiul pentru prajit, treceti bucatile de pui prin aluat, astfel incat fiecare bucata sa fie bine acoperita si apoi prajiti-le in ulei incins.

Bucatelele de pui trebuie sa fie rumene pe toate partile inainte de a le scoate pe un servetel. Pastrati puiul la cald pana pregatiti sosul. Incalziti uleiul in tigaie, fara a-l lasa sa se incinga. Adaugati ghimbirul si usturoiul, amestecati-le bine cu uleiul caldut si lasati-le sa se caleasca impreuna 30 de secunde, amestecand in continuu, focul trebuie sa fie mic.

Puneti sarea, 3 linguri de miere de albine si adagati-le in tigaie, puneti si otetul si apa. Omogenizati bine sosul, trageti tigaia de pe foc si adaugati amidonul amestecat cu apa. Amestecati bine si puneti din nou tigaia pe foc,cca. 2 min, la foc mic, pana cand sosul capata consistenta. Asezati puiul prajit intr-un vas mai adanc si turnati sosul caldut peste pui. Amestecati bine, pentru ca fiecare bucata de pui trebuie sa fie acoperita de sos. Garnisim cu susan si amestecam din nou.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

Retete Culinare   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP