Salata de cartofi cu somon afumat
500 g cartofi
1 -2 cepe
200 g somon afumat
5 linguri ulei
optional: 2-3 oua
2 -3 linguri otet
sare
piper
Prepararea retetei:
Se fierb ouale tari, pentru a le taia in salata.
Se curata ceapa, se taie rondele si se pune in vasul in care vom prepara salata orientala. Peste ceapa se pune otetul, sare si uleiul, se rasneste piper, dupa gust. Trebuie sa sa tina cont ca si somonul este sarat, se va pune mai putina sare, cam 1/3 de lingurita. Se amesteca si se lasa ceapa sa se marineze in acest amestec in timp ce curatam cartofii. Ceapa isi va pierde iuteala iar salata de cartofi va fi mai gustoasa astfel.
Se curata de coaja cartofii, cat sunt inca fierbinti. Se taie apoi cartofii rondele cu grosimea de aproximativ 0,5 cm si se adauga, calzi, peste amestecul de ceapa, ulei si otet. Este important sa punem cartofii calzi, pentru ca marinata sa ii patrunda si salata orientala sa fie gustoasa.
La salata de cartofi se adauga somonul curatat de oase, rupt in bucati sau taiat, si ouale taiate rondele.
Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu