Pui chinezesc cu miere
Ingrediente pentru prepararea puiului:
- 1 piept de pui taiat in cubulete
- ulei pentru prajit
Ingrediente pentru peparare aluatului:
- 4 linguri de amidon
- 1/4 cana de faina (32 gr)
- 1 ligurita praf de copt
- 1/2 cana apa (125 ml)
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou intreg + 1 albus
Ingrediente pentru prepararea sosului:
- 3 linguri cu varf de miere
- 1 1/2 lingura de ulei
- 2 linguri de ghimbir proaspat macinat (1 lingura daca e ghimbir uscat)
- 2 linguri de praf de usturoi
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de otet de orez (daca nu gasiti, folositi otet simplu)
- 1/2 cana apa
- 1 lingurita de amidon amestecata cu 1 lingurita de apa
Amestecati toate ingredientele pentru aluat si veti obtine un sos cu o consistenta apropiata celei pentru clatite. Puneti vasul in frigider cca. 30 de minute. Incingeti apoi intr-o tigaie uleiul pentru prajit, treceti bucatile de pui prin aluat, astfel incat fiecare bucata sa fie bine acoperita si apoi prajiti-le in ulei incins.
Bucatelele de pui trebuie sa fie rumene pe toate partile inainte de a le scoate pe un servetel. Pastrati puiul la cald pana pregatiti sosul. Incalziti uleiul in tigaie, fara a-l lasa sa se incinga. Adaugati ghimbirul si usturoiul, amestecati-le bine cu uleiul caldut si lasati-le sa se caleasca impreuna 30 de secunde, amestecand in continuu, focul trebuie sa fie mic.
Puneti sarea, 3 linguri de miere de albine si adagati-le in tigaie, puneti si otetul si apa. Omogenizati bine sosul, trageti tigaia de pe foc si adaugati amidonul amestecat cu apa. Amestecati bine si puneti din nou tigaia pe foc,cca. 2 min, la foc mic, pana cand sosul capata consistenta. Asezati puiul prajit intr-un vas mai adanc si turnati sosul caldut peste pui. Amestecati bine, pentru ca fiecare bucata de pui trebuie sa fie acoperita de sos. Garnisim cu susan si amestecam din nou.
Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu