Tiramisu
-500 g piscoturi
-500 g Mascarpone
-350 ml cafea
-250 frisca spumoasa
-125 ml vin de Porto
-4 oua (se folosesc doar galbenusurile)
-150 g zahar
-1 lingura cacao olandeza
Modul de Preparare Pentru Tiramisu :
-Cafeaua se face tare, se indulceste si se raceste.
-Se separa albusurile de galbenusuri. Din albusuri puteti prepara bezele sau chec din albusuri, pentru Tiramisu se folosesc de regula numai galbenusurile. Acestea se pun intr-un castron (preferabil cazanel de arama cositorita), se presara zaharul si se bat spuma. Se inglobeaza si vinul. Se pune cazanelul pe un vas cu apa fierbinte si se continua baterea cremei cu mixerul, pana cand se ingroasa ca un aluat de clatite.
-Se freaca Mascarpone sa nu aiba cocoloase. Se amesteca in ea crema de galbenusuri si se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta spuma, amestecand incet cu telul, de jos in sus, pentru a se pastra spuma. Se pot adauga si 1-2 albusuri, batute intr-un vas curat, spuma tare.
-Se ia un vas Yena sau o tava si se aranjeaza prajitura Tiramisu: se pune un strat de piscoturi inmuiate 1-2 sec in cafea, apoi un strat de crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se pune 1 lingura de cacao intr-o sita de ceai si se presara prajitura Tiramisu cu cacao.
Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu