luni, 3 august 2009

Chec

Ingrediente Pentru Chec:

-300 g faina
-300 g zahar
-6 oua
-200 ml ulei
-1 plic de zahar vanilat
-1 plic praf de copt
-2 linguri de cacao
-1 lamaie pentru zeama si coaja






Modul de preparare Pentru Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se rade, apoi se stoarce. Dizolvam in sucul de lamaie praful de copt, galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi punem praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul vanilat, zaharul si cca. 1/3 din coaja de lamaie si se bat in continuare, apoi se amesteca galbenusurile si faina, adaugata in ploaie.
Se unge tava cu margarina si se presara faina, se aseaza 3/4 din compozitia de chec. In compozitia ramasa se pune cacaua (optional se pot adauga nuci taiate sau ciocolata data pe razatoarea mare) si se toarna peste compozitia din tava. Se pune checul la cuptor cca. 35-40 minute.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

0 comentarii:

Retete Culinare   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP