Paste Cu Ton (Penne)
- 1 cutie ton - 2 catei usturoi - putin ulei de masline - 200gr paste - sare | - piper - ardei iute - patrunjel - cateva rosii sau 1 pahar suc de rosii - 2 linguri vin alb sec |
- 1 cutie ton - 2 catei usturoi - putin ulei de masline - 200gr paste - sare | - piper - ardei iute - patrunjel - cateva rosii sau 1 pahar suc de rosii - 2 linguri vin alb sec |
Etichete: Paste Cu Ton, Preparate din Paste, Preparate Peste, Retete Culinare
Etichete: Preparate Pui, Pui Chinezesc cu miere
Ingrediente Pentru Friptura de Vita In Sos de Vin:
-600g. carne macra de vita,
-50 ml.vin alb sec,
-1 ceapa potrivita,
-200 ml.supa clara(in care a fiert carnea),
-1 radacina de patrunjel,
-1 telina mare,
-250g. ciuperci(champignon),
-1 lingura de faina,
-20g. de unt,
-1 lingura suc de lamaie,
-sare si condimente(dupa gust)
-verdeata pentru decor
Modul de Preparare Pentru Friptura de Vita In Sos de Vin:
Carnea de vita se curata si se fierbe bine, apoi se taie felii subtiri.Sosul se prepara astfel:- se curata si se taie marunt ceapa si se inabusa in putin ulei(de preferat de masline), se stinge cu supa de vita, se adauga radacina de patrunjel si telina, curatate si taiate fasii, impreuna cu ciupercile care sunt bine spalate si taiate felii. Se fierbe totul la foc mic, intr-un vas acoperit, timp de cca. 45 de minute. Apoi se adauga vinul alb(de preferat sec), sarea si se aduce din nou la fierbere.
Faina si untul se amesteca intr-un vas si se vor adauga in portii mici la sos, amestecand continuu, se mai lasa la fiert cca. 10 minute. La sfarsit, se adauga sucul de lamaie, piperul macinat(rosu si alb).Se trece sosul prin sita, se mai da o data in clocot, apoim se adauga taiata marunt.
Ingrediente Pentru Friptura de Vita:
-un kg carne de vita
-2-3 linguri ulei
-2 cepe
-un morcov
-3-4 catei de usturoi
-200 ml. vin alb
-o foaie de dafin
-cimbru
-sare si piper(dupa gust)
Modul de Preparare Pentru Friptura de Vita:
Carnea se spala, se curata de toata pielita si se leaga cu o sfoara astfel incat sa capete o forma de salam. Carnea se pune intr-o cratita cu ulei incins si se rumeneste bine pe toate partile. Se adauga doua cepe intregi (curatate), un morcov feliat, dafin, piper, usturoi, cimbru si se toarna apa cat sa se acopere carnea. Se pune sa fiarba la foc mic cu cratita acoperita, cand zeama a scazut si carnea a fiert bine, se scoate cratita si se tine la cald. Se pune cimbrul si dafinul, Se adauga in sosul din cratita vinul si se lasa sa mai dea odata in fiert. Friptura se scoate pe un platou, se indeparteaza sfoara, carnea se taie felii si se toarna sosul deasupra.
Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe
Etichete: Fripturi, Preparate Din Carne De Vita
Ingrediente Pentru Friptura de Iepure:
-un iepure(mediu)
-11-12 catei de usturoi
-7-8 felii de kaiser
-150 ml. pahar de vin rosu
-sare si piper(dupa gust)
-2-3 foi de dafin
-7 linguri de ulei
Modul De Preparare Pentru Friptura de Iepure:
Iepurele se curata si i se fac "buzunarase" cu un cutin bine ascutit in care se introduc cateii intregi de usturoi.
„Buzunarasele” se fac la o departare de aproximativ 2-3 cm. unul de celalalt.
Punem Iepurele impanat intr-o tava mai inalta. Punem si putina apa, turnam paharul de vin rosu, adaugam sarea si piperul (dupa gust), mai punem cateva boabele de ienibahar(in cazul in care avem), punem 2-3 foi de dafin si uleiul.
Bagam tava la cuptorul incalzit ulterior la foc mic, acoperita cu o folie de luminiu.
Se verifica iepurele din cand in cand iar cand este indeajuns de bine rumenit scoatem cratita din cuptor, indepartam folia de aluminiu si reintroducem friptura in cuptor pentru inca 15 minute(pentru ca iepurele sa prinda o crusta aurie) dar de aceasta data la foc mai mare.
Friptura de iepure se poate servii cu cartofi copti.
Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe
Etichete: Fripturi, Preparate din carne de porc
Ingrediente Pentru Tocanita de Porc:
-800 gr. carne de porc
-castraveţi murati
-2 gogoşari murati
-2 cepe mari
-1 morcov
-500 g rosii
-sare si piper(dupa gust)
-marar
-cimbru
Modul de Preparare Pentru Tocanita de Porc:
Se curata ceapa, se spala şi se toaca marunt (julien). Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici si se pune pe o farfurie. Carnea se spala si se taie in felii subtiri. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga carnea pentru a se prajii. Se lasa pana este indeajuns de rumenita si se intoarce pe cealalta parte, cand carnea sa prajit o scoatem si o aseazam pe o farfurie. Punem ceapa in tigaie, peste care adaugam morcovul si le lasam la calit, peste ele se adauga rosiile spalate si curatate de pielita, pasate si putina apa. Se condimenteaza cu sare si piper iar cand sosul incepe sa scada, se adauga carnea care a fost taiata felii, castravetii taiati felii si gogosarii. Se lasa sa fiarba pana cand s-au inmuiat legumele si carnea, se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga mararul tocat marunt (dupa gust se poate pune cimbru in loc de marar).
Tocanita de Porc se serveste cu mamaliguta fierbinte.
Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe
Etichete: Preparate din carne de porc
Etichete: Ciorbe/Supe/Borsuri, Preparate din carne de porc
Ingrediente Pentru Ficatei de Pui:
-1 ceapa mare
-2-3 linguri ulei
-500 g ficatei de pui
-100 ml vin(de preferat alb)
-150 ml smantana
-1 lingura faina
-sare, piper(dupa gust)
-patrunje verde
Modul de Preparare Pentru Ficatei de Pui;
Etichete: Preparate Pui
Ingrediente Pentru Ciulama de Pui:
-1 kg carne pui
-1 morcov
-2 cepe
-1 lingura faina
-1 pahar smantana
-sare si piper(dupa gust)
-dafin
-patrunjel
Modul de Preparare Pentru Ciulama de Pui:
Carnea de pui se rumeneste in putin ulei, dupa care se stinge cu apa sau supa de pui si se lasa la fiert impreuna cu o frunza de dafin.
Intre timp, intr-o alta tigaie, se caleste ceapa si morcovul ras - cand au prins culoare se adauga faina, smantana si cateva linguri din apa in care fierbe carnea de pui.
Cand e fiert se amesteca incet cu carnea de pui pentru a se evita cocoloasele.
Ciulamaua de Pui se serveste fierbinte, cu mamaliguta si presarat cu patrunjel verde.
Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe
Etichete: Preparate Pui
Retete Culinare © 2008. Template Recipes by Emporium Digital