duminică, 2 august 2009

Cremsnit


Ingrediente Pentru Prajitura Cremsnit:
-1 pachet foi de cremsnit
-Crema cremsnit preparata din:
-1 l lapte
-10 linguri amidon (120 g)
-200 g unt
-8 oua
-300 g zahar
-zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie


Modul de Preparare Pentru Prajitura Cremsnit:

Se amesteca galbenusurile de oua cu zaharul si un varf de cutit sare, se adauga treptat laptele si amidonul sau faina. Vasul se pune pe o oala cu apa fierbinte si se continua sa se amestece pana cand continutul se ingroasa. Se lasa acoperit sa se raceasca.

O modalitate, mai rapida, pentru prepararea cremei de cremsnit este sa amestecam galbenusurile de oua batute si amidonul cu cca. 200-300 ml. de lapte rece, apoi sa il turnam in restul de lapte care fierbe pe foc. Trebuie insa amestecat foarte repede si insistat la fundul oalei, pentru a nu face cocoloase. Daca tinem oala cu lapte pe abur sau la(bain-marie) va dura ceva mai mult timp prepararea cremei, dar putem evita mai usor aparitia cocoloaselor. Oala se lasa acoperita sa se raceasca, ca si in cazul anterior.

Intre timp batem untul spuma, la mixerul cu palete. Separat se bat spuma si albusurile, adaugandu-se zaharul vanilat. Crema de cremsnit se obtine amestecand crema ingrosata de lapte cu amidon, racita in prealabil, cu untul batut spuma, apoi inglobandu-se albusurile batute spuma tare.

Se tapeteaza o tava (sau cutia in care au fost foile de cremsnit) cu hartie pergament sau celofan, se pune o foaie de cremsnit, se intinde crema si se acopera cu cea de-a doua foaie de cremsnit. Prajitura se va pune la frigider pana a doua zi.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

0 comentarii:

Retete Culinare   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP