luni, 3 august 2009

Compot de caise



Ingrediente pentru Compot de Caise:

-1 kg caise
-300 - 400 g zahar
-1 l de apa













Modul de Preparare Pentru Compot de Caise
:

Pentru compot proaspat de caise:
-Se pune la fiert apa cu 300 g de zahar. Se spala caisele si se curata de samburi. Se curata caisele de coaja (caisele se pot lasa cu tot cu coaja) pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece pentru ca, caisele sa isi pastreze culoarea. Cand apa clocoteste, se adauga caisele, se aduce din nou la fierbere compotul de caise si se lasa sa fiarba cca. 5 - 10 minute, la foc mic.

Compotul de caise este in acelasi timp un mod de a pastra savoarea caiselor pentru lunile reci de iarna.
In acest scop se prepara compotul de caise direct in borcane, fierband fructele la bain-marie.
Se fierbe apa cu zaharul, cca. 2 - 3 minute, si se raceste (compotul trebuie fiert la foc mic pentru a nu da in clocotit), se pune mai putina apa decat pentru compotul pe care il consumam proaspat vara. Pentru conserva compotul de caise se pregateste mai concentrat iar iarna ii putem adauga apa si il mai dam odata in fiert.
Caisele se prepara in mod similar:- se spala, se curata de samburi, eventual de coaja. Se aranjeaza fructele in borcane.
Se adauga siropul in borcane, peste caise. Se leaga borcanele de compot cu celofan umezit si se pun la fiert la (bain-marie). Cand apa incepe sa clocoteasca se da focul mic si se lasa sa fiarba inca 30 de minute. Se stinge focul insa se lasa borcanele de compot in apa, pana cand aceasta s-a racit.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

0 comentarii:

Retete Culinare   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP