luni, 3 august 2009

Clatite

Ingrediente Pentru Clatite:


-150 g faina
-1 ou
-300 ml lapte
-100 ml ulei
-putina sare






Modul de preparare Pentru Clatite:


Amesteca laptele cu un mixer peste care adaugam oul, faina si un praf de sare. Atentie: nu se adauga zahar la compozitia de clatite, acesta se va carameliza iar clatitele se vor lipi de tigaie.
Clatitele se pot prepara si fara lapte, cu sifon sau apa minerala. Faina se adauga treptat, in timpul omogenizarii compozitiei, pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga faina pana cand compozitia de clatite are consistenta de smantana. Daca in timpul prepararii clatitelor observam ca s-a ingrosat amestecul (faina se umfla dupa 10 - 15 minute), adaugam lapte sau apa minerala. Daca amestecul este prea gros este dificil de intins clatita in strat subtire si uniform in tigaie.
Se unge o tigaie si se incinge pe foc. Se tine tigaia cu mana stanga si se rasuceste in timp ce cu mana dreapta turnam compozitia de clatite in tigaie. Se doreste formarea unei clatite uniforme si subtiri. Se pune tigaia pe foc si se tine 2-3 minute, apoi se intoarce clatita pe cealalta fata si se mai tine 1-2 minute. Timpul de prajire a clatitelor variaza in functie de compozitie, de foc si de tigaie (fiind dublu pentru tigaile de aluminiu).
Clatitele prajite se pun intr-o cratita, care se acopera dupa ce clatitele se racesc. Cand se servesc se umplu clatitele cu dulceata, gem, branza sau compozitii pentru aperitive (ciuperci, telemea etc.), se intorc marginile inauntru, se ruleaza si se dau un pic la cuptor pentru a se incalzi.

Reteta Recomandata de catre Domnul Cozma Gheorghe

0 comentarii:

Retete Culinare   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP